Mrežni video snimač (NVR) je specijalizovani računarski sistem koji uključuje softverski program, koji video zapis snima u digitalnom formatu na disk, USB fleš disk, SD memorijsku karticu ili drugi uređaj za masovno skladištenje podataka. NVR ne sadrži namenski hardver za snimanje video zapisa. Međutim, softver se obično pokreće na namenskom uređaju, obično sa ugrađenim operativnim sistemom. Alternativno, za podršku povećanoj funkcionalnosti i upotrebljivosti, koriste se standardni operativni sistemi sa standardnim procesorima i softverom za video upravljanje. NVR se obično koristi u sistemu IP video nadzora.

Mrežni video snimači se razlikuju od digitalnih video snimača (DVR) jer je njihov ulaz iz mreže, a ne iz direktne veze na karticu za snimanje video zapisa ili tjuner. Video na DVR-u se kodira i obrađuje na DVR-u, dok se video na NVR-u kodira i obrađuje u kameri, zatim se strimuje u NVR za skladištenje ili daljinsko gledanje. Dodatna obrada se može obaviti i na NVR-u, kao što je dodatno kompresovanje ili tagovanje meta podacima.

Postoje hibridni NVR/DVR sistemi za nadzor koji uključuju funkcije i NVR-a i DVR-a. Oni se smatraju oblikom NVR-a.

NVR kućni nadzorni sistemi su obično bežični, obično ih je lako podesiti, njima se može pristupiti putem veb pregledača i korisniku može biti omogućeno da se obaveštava e-poštom ako se aktivira alarm.

MREŽNI SNIMAČI - NVR (NETWORK VIDEO RECORDER)

| O NAMA

PINT Electronic doo je firma koja je sa svojim radom krenula 01.03.2006. godine. Od samog osnivanja PINT Electronic doo je bio okrenut ka Informacionim tehnologijama i sigurnosnim sistemima. Na početku rada mi smo se uglavnom bavili prodajom i servisiranjem računara i pružanjem usluga iz IT Sistema.

| KONTAKT

| NEWSLETTER

Ukoliko želite da primate obaveštenja i novosti sa našeg sajta prijavite se na naš NEWSLETTER
© 2020 Pint Electronic. Sva prava zadržana